Bij NENS Power verhuren we al sinds 1980 stroomaggregaten aan bedrijven, overheden, verenigingen en particulieren. Dit zijn de 7 meest courante toepassingen. Kan jij er nog meer bedenken?

Het nut van stroomaggregaten?

Aggregaten wekken autonoom stroom op. Ze worden ingezet als er geen of onvoldoende elektriciteit beschikbaar is en daar kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Geen zekerheid over beschikbaarheid netstroom door uitval van elektriciteitscentrales
  • Overbrugging bij aangekondigde werkzaamheden aan openbaar elektriciteitsnetwerk
  • Tijdelijk meer vermogen nodig dan leverbaar met de aanwezige elektriciteitsinstallatie
  • Geen netstroom aansluiting aanwezig op de locatie waar elektriciteitstoevoer nodig is
  • Wel publiek net beschikbaar, maar te groot risico op uitval door tijdelijke overbelasting

7 herkenbare praktijktoepassingen

Soms is continue stroomtoevoer letterlijk een kwestie van leven en dood.  In ziekenhuizen heeft een stroompanne, hoe kortstondig ook, dramatische gevolgen in kritische afdelingen zoals operatiekwartieren, intensive care units, enz… Daarom beschikken zorginstanties over vaste en autonoom werkende noodstroominstallaties die de volledige elektriciteitsbehoefte onmiddellijk en integraal overnemen.

Ook bij tijdelijk ingerichte ziekenhuizen en veldhospitalen zijn mobiele stroomaggregaten een prioritaire bekommernis. Er worden zelfs nog extra noodstroom aggregaten voorzien om alle risico’s af te dekken.

Bepaalde industriële processen vereisen continuïteit. Machines draaien er 24/7 en mogen onder geen beding uitvallen. Denk maar aan chemische of industriële processen waar permanente koeling of rotatie cruciaal is voor de veiligheid. Of aan netwerkservers en datacenters waar vaste back-up stroomvoorziening én mobiel inzetbare stroomaggregaten ook een must zijn.

Met mobiele stroomgroepen kan je verder werken terwijl je de elektriciteit vernieuwt of op je netaansluiting wacht. Ook op openbare werven en bouwplaatsen houden mobiele stroomgroepen met externe brandstoftanks de machines draaiende.

Met een compacte stroomgenerator heb je muziek en verlichting voor je praalwagen gedurende de hele optocht of carnavalsstoet.

Voor publieksevenementen in open ruimte, parken of velden is vaak geen netstroomvoorziening beschikbaar. Bovendien kan het net vaak de plotse extra vraag niet aan zonder de publieke stroomvoorziening in het gedrang te brengen.

Ligt een schip aangemeerd of voor anker, dan produceren de scheepsmotoren geen stroom. Zowel aan boord als aan wal vangen mobiele stroomgroepen de vraag op. Ook in geval van een afwijkende netfrequentie (bv 60Hz voor Amerikaanse schepen) hebben we bij NENS Power passende oplossingen.

Met speciale reeferverdeelkasten en stroomgroepen blijven containers gekoeld op de kaai of in tijdelijke opslaglocaties.

Heb jij altijd en genoeg stroom?

Herken je een van bovenstaande situaties of heb je een heel andere situatie waarvoor je tijdelijke stroom vereist?

VRAAG RAAD EN EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE