Eenmalig of slechts voor een korte periode tijdelijke stroomvoorziening nodig? Dan is een stroomgenerator huren doorgaans interessanter dan een stroomgroep kopen. Maar geldt de omgekeerde stelling ook? Wanneer is een stroomgroep kopen voordeliger?

Het volstaat niet om enkel de prijs van een eenmalige aankoop te vergelijken met de gangbare huurprijzen. Ook met factoren zoals bijkomende kosten voor o.a. onderhoud, defecten performantie, bedrijfszekerheid en flexibiliteit moet je rekening houden.

Wat heb je (niet) nodig?

Stroomgroep prijzen vergelijken: enkele aandachtspunten

Ga niet eender welke stroomgroep kopen. Kopers kiezen doorgaans sneller voor een iets performanter of zwaarder model. Voor als er in de toekomst toch meer vermogen nodig zou zijn…. Het is een logische denkpiste, maar ook prijsbepalend. Een generator met groter vermogen is doorgaans duurder in aankoop én in gebruik (bv. brandstofverbruik).

Het omgekeerde geldt ook. Heb je in de toekomst meer vermogen nodig dan oorspronkelijk ingeschat, dan moet je alsnog extra stroomgroepen huren of een zwaarder model kopen. Het huren van stroomgroepen is doorgaans een veel flexibelere én voordeligere oplossing dan aankoop.

Stroomgeneratoren bevatten verschillende mechanische en elektronische onderdelen. Naast correctieve herstellingen, is ook preventief onderhoud noodzakelijk om slijtage en uitval te voorkomen. Het vervangen van filters, verversen van smeerolie, controle van aandrijfriemen en koelvloeistofleidingen, … Hoe zeker ben je dat je stroomgroep operationeel en betrouwbaar is als je hem nodig hebt? Hoeveel kost stroomgroep onderhoud je nog na de aankoop?

Bij NENS Power is dit allemaal inbegrepen in de huurprijs. Net als de jaarlijkse elektrische keuring door een erkende keuringsinstantie, zoals bepaald in het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI).

Hoe krijg je jouw generator op de juiste plek? Een professionele stroomgroep verhuurfirma zoals NENS Power heeft de nodige transportmogelijkheden (zoals een vrachtwagen met autolaadkraan) om  de stroominstallatie ter plaatse te brengen. Dankzij onze all-in verhuurservice hoef jij geen externe transportoplossing uit te werken.

Je koopt of huurt een stroomaggregaat om niet zonder elektriciteit te vallen. Maar wat als de generator zelf uitvalt? Bij professionele verhuurders zoals NENS Power is technische ondersteuning voorzien. Advies vanop afstand, servicetechniekers die ter plaatse komen, vervangtoestellen, … Dergelijke servicegaranties zijn van onschatbare waarde voor je gemoedsrust.

Uniek bij NENS Power is de 24/7 permanentie. 24 u per dag en 7 dagen per week heb je via het vertrouwde telefoonnummer altijd technische assistentie binnen handbereik!

Vraag advies en een vrijblijvende offerte

  • duidelijke all-in offertes inclusief transport, onderhoud en keuringen
  • extra gunstige voorwaarden bij langetermijn huur en voor extra opties
  • 24/7 service met technische ondersteuning op afstand of ter plaatse

Eerst overleggen, dan rekenen

Wat je nodig hebt (en wat niet) en hoeveel stroomgroep verhuur kost?

LAAT ONS MET JE MEEDENKEN