Er zijn talloze soorten stroomaggregaten in evenveel uitvoeringen en opties met elk hun specifieke voor- en nadelen. Hoe kies je dan de beste stroomgenerator voor jouw toepassing?

Start je zoektocht met deze checklist of laat de stroomgroep specialisten van NENS Power vrijblijvend met je meedenken.

De checklist

  • Een vaste installatie of een mobiele generator die je regelmatig kan verplaatsen zoals compacte IBC-generatoren met heftruck uitsparingen?
  • Blijft de stroomgroep een korte periode ter plaatse (bv. festival) of lange tijd (bv. op de werf)? Op vandalisme- of diefstalgevoelige locaties geeft een afsluitbare 10ft of 20ft container met geïntegreerde generatoren meer gemoedsrust.
  • In residentiële zones (bv. voor elektriciteitsvoorziening tijdens verbouwing) check je best het geluidsniveau! Hoeveel decibels produceert de generator en is dat stil genoeg voor de buren?

 

Tip!
Bij NENS Power kan je super stille stroomgroepen huren die slechts 81 tot 97 dBA (naargelang het vermogen)  produceren. Voorzie zeker goede ventilatie en/of aangepaste rookgasafvoer als je de groep binnen plaatst!

  • Welke apparaten ga je op de stroomgenerator aansluiten? Monofasige 230V generatoren zijn geschikt voor de meeste huishoudtoestellen en klein elektrisch handgereedschap, 3-fasen 400V generatoren voor professionele apparatuur zoals compressoren, lasapparatuur, enz…
  • Ook de piekstroomcoëfficiënt telt. Elektrische toestellen vragen meer vermogen bij de opstart dan tijdens het gebruik. Soms wel tot 2x het normale Watt-vermogen. Gelijktijdige opstart kan de maximale capaciteit van het aggregaat overschrijden. Sluit toestellen daarom een voor een aan (de zwaarste piekstroom eerst).

 

Tip!
Is de stroombehoefte constant of wisselend? Als de aangesloten apparaten afwisselend en telkens kortstondig draaien, kan een  generatoropstelling met automatische sturing wisselende piekvermogens synchroon opvangen.

  • Bij toepassingen waar je slechts af en toe een aanzienlijk vermogen nodig hebt, met stille periodes tussenin, is een batterij-stroomaggregaat met invertor generator zeker het overwegen waard. Zo vermijd je onnodig brandstofverbruik in de stille periodes. Er zijn echter beperkingen qua vermogen en de batterijen dienen af en toe opgeladen te worden. Laat je adviseren door de stroomgroep specialisten van NENS Power zodat je de  juiste keuzes en afwegingen voor jouw project maakt.

Hoe groter de brandstoftank, hoe minder vaak je moet bijvullen. Wil je ook een externe brandstoftank huren?

De gouden tip

Laat ons vrijblijvend meedenken om de beste stroomgenerator te selecteren voor jouw project.

VERTEL ONS MEER OVER JE PLANNEN